tirsdag 25. oktober 2011

Høstvarm hvetestang




Deilig gjærbakst for lune høstkvelder. 
Serveres med nykvernet kaffe med varm melk oppi og jazzradio

Ingredienser

7 dl melk
150 gr smør
2 dl sukker
50 gr gjær for søt deig
ca 1 kg hvetemel

Slik gjør du

Mens deigen hever kan du gå ut i hagen og plukke noen epler som du lager eplemost av, eller spørre svigerfar om å få et glass med årets eplesyltetøy.

Hvis deigen blir veldig stor, kan du dele den i to. Kjevle to avlange leiver, klipp 1/3 på skrå inn fra hver side sånn at det blir en del fliker du kan lage fletter med. Den 1/3 delen som er i midten smører du med eplemost og kanel. Flett annen hver flik fra hver side over midten med eple og kanel til en flette. Heve litt til. Pensle med egg. 
Stek på 200 grader i 25 minutter


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar