lørdag 14. januar 2012

Sjokoladekake til Andreas 8-årsdag


Kake:
500 g sukker
4 egg
3,75 dl melk
450 g hvetemel
4 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver
3-5 ss bakekakao evt litt kokesjokolade som smeltes sammen med smøret
300g margarin (bruk gjerne flytende margarin, da denne er hakket sunnere)

Fremgangsmåte:
Smelt smør. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i melka før du tilsetter det tørre. Smeltet margarin tilsettes til slutt. Røren helles i smurt langpanne og kaken stekes på nederste rille på 200 grader i ca 30 minutter.

Bringebærmousse:
Denne kan lages med bær og gelatin, eller mer lettvint med en pakke gele og en boks fløte.
Kok 2 dl vann, rør inn gelepulveret, la geleen bli nesten helt stiv. Pisk krem, ikke for stiv. Rør sammen gele og krem. Sett det litt i kjøleskapet til det blir stivere.

Mens moussen stivner i kjøleskapet, del langpannekaka i to like store deler, og legg dem oppå hverandre. Skjær ut formen til hodeskallen. Legg moussen mellom de to lagene med sjokoladekake.

Hvit sjokoladeglasur:
75 g smør
2 plater hvit sjokolade
6 ss melk
melis

Smelt smør og sjokolade, sammen med melk. Rør inn melis til glasuren er passe tykk, hell over kaka litt av gangen slik at det blir flere lag med glasur, og kaken blir hvit.

På denne kaken har Jørgen tegnet øyne, nese og kjeve med bringebærsyltetøy på tube.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar