tirsdag 3. januar 2012

Krydderpære


Ingredienser:
  • 4-6 pærer (1 pære pr. porsjon)
  • ca 7,5 dl vann
  • ca 300 gram sukker
  • 1 stjerneanis
  • 1 vaniljestang
  • 1 kanelstang 2 skiver ingefær
  • bringebær, skogsbær eller andre bær (gjerne frosne)
  • litt av sukkerlaken
  • vaniljeis, kesam eller stivpisket creme fraiche
Kok opp sukkerlake av vann, sukker og krydder. Skrell pærene, men behold stilken på. Kok pærene i sukkerlaken til de er møre, etter ca 1 times tid. Legg en liten talerken oppå pærene så de holder seg nede i laken mens de koker. øs opp 1/2-1 dl av den avkjølte laken og hell over bærene, og la det trekke i minst en halv time. Bærene serveres sammen med pærene og en god dæsj vaniljekesam. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar