tirsdag 3. januar 2012

And med appelsinsaus



Ingredienser:
1 andebryst, 300-400 gram
1 bunt fersk timian
2 dl appelsinjuice
2 sjalottløk
2 dl and- eller kyllingkraft (evt kyllingbuljong)
1 ss salvie
1 ts brun farin
50 gram smør
2 ts revet appelsinskall
salt og pepper


Fremgangsmåte:
Andebrystet:
Skjær brystpartiet fra anden. Det gjør ikke noe om du får med litt for mye, så lenge du ikke begynner å skjære i lårene. Skjær vekk eventuelle store fettkjertler (ta vare på dem, sjekk evt lenken til oppskriften for en nærmere forklaring). Finhakk timian. Tørk andebrystet. Krydre det med salt og pepper, og rull skinnsiden i timian. Varm en stekepanne uten fett og tørrstek andebrystet i fire minutter med skinnsiden ned. Det kan godt frese litt, men det bør ikke ryke.

Legg brystet i en ildfast form med bensiden opp. Stek midt i ovnen ved 180 °C i omtrent 15 minutter, snu og stek 5 minutter til med skinnsiden opp (kortere hvis brystet er mindre eller det er uten ben) til kjernetemperaturen er 60 °C. La hvile i omtrent 15 minutter før du serverer.

Appelsinsaus:
Hakk løk. Varm en spiseskje smør i en vid panne og stek løken til den er myk. Hell over sukker, kraft og appelsinjuice. Kok inn til det er igjen omtrent en desiliter. Rør inn resten av smøret og sett til side. (Sausen må ikke koke etter at smøret er lagt i.) Pynt med appelsinskall.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar