tirsdag 28. februar 2012

Gulrotsuppe


Gulrotsuppe er godt! Til 4 personer trenger du:

Surr grønnsakene i litt smør noen minutter på middels varme, men uten at de tar farge. Tilsett ingefær og la det surre litt til. Tilsett grønnsaksbuljongen. Du kan her benytte grønnsakskraft, grønnsaksbuljongterninger eller grønnsaksfond. Ta det du har for hånden. Benytter du buljongterninger trenger du kanskje 2,5 terninger. Smak deg frem. La suppen koke under lokk til gulrøttene er møre.

Bruk stavmikser eller foodprosessor og kjør suppen slik at grønnsakene blir jevnet i suppa. Tilsett creme fraiche, og smak til med tabasco, salt og frisk, finhakket dill, og la suppen få et oppkok. Rett før servering tilsetter du krepsehaler, sprøstekt chorizo, spekepølse eller stekte kamskjell.

Det er godt å servere nanbrød til
  • 8 gulrøtter, skrelt og i biter
  • 1 løk, i biter
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss smør
  • 1-2 ss frisk ingefær, revet
  • 12 dl grønnsaksbuljong/kraft
  • 2 dl creme fraiche
  • litt salt
  • 4-5 dråper tabasco

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar