tirsdag 28. februar 2012

Laks med couscous

 

Ingredienser

Laksepakke i ovnen

  • 1 laksefilet
  • Litt hakkede urter, f.eks. basilikum, timian, koriander eller rosmarin
  • 1 ts olivenolje
  • salt og pepper

Couscous

  • 100 g couscous
  • 1,5 dl grønnsaks- eller kyllingkraft, evt. vann
  • 2 ts olivenolje
  • 8 cherrytomater
  • 4 ss hakket koriander og/eller mynte
  • 1/2 rød chili
  • 1 vårløk
  • 1/5 rødløk
  • 1/4 lime
  • 4 sukkererter
  • salt og pepper

Salat

  • 2 dl bladsalat, f.eks. småbladsalat, ruccola, revet isbergsalat
  • 0,5 dl skivet agurk

Dressing

  • 4 ss naturell yoghurt
  • 1/4 lime
  • litt hakket mynte
  • pepper

Om oppskriften

  • Type:Middag
  • Hovedingrediens:Fisk

Slik gjør du

Laks:
Sett stekeovnen på 225 grader.
  • Legg laksen på et bakepapir på et stekebrett eller i en ildfast form.
  • Ha på olivenolje, urter, salt og pepper.
Sett laksen øverst i ovnen og stek til den er såvidt gjennomstekt. Det tar 10-15 minutter, avhengig av ovn og størrelse på fileten. Steker du laksen for lenge, risikerer du at den blir tørr.
Couscous:
  • Ha couscousen i en bolle eller kasserolle som tåler kokende vann.
  • Hell over 1,5 dl væske. Rør godt og dekk bollen med lokk eller plastfolie. La stå i 10 minutter.
  • Del cherrytomatene i to, hakk vårløk, rødløk og chilli, grovhakk sukkerertene og press saften av 1/4 lime. Bland dette med olivenolje og urter i en salatbolle.
  • Når couscousen er ferdig, rører du forsiktig i den med gaffel, slik at kornene ikke kleber seg til hverandre.
  • Vend couscousen inn i grønnsaksblandingen.
  • Krydre med salt og pepper.
Dressing:
  • Bland youghurt, saften av 1/4 lime, mynte og pepper i en liten skål.
Salat:
  • Del opp salatbladene i passe biter.
  • Bland med skivet agurk.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar