Ingredienser
Laksepakke i ovnen
- 1 laksefilet
- Litt hakkede urter, f.eks. basilikum, timian, koriander eller rosmarin
- 1 ts olivenolje
- salt og pepper
Couscous
- 100 g couscous
- 1,5 dl grønnsaks- eller kyllingkraft, evt. vann
- 2 ts olivenolje
- 8 cherrytomater
- 4 ss hakket koriander og/eller mynte
- 1/2 rød chili
- 1 vårløk
- 1/5 rødløk
- 1/4 lime
- 4 sukkererter
- salt og pepper
Salat
- 2 dl bladsalat, f.eks. småbladsalat, ruccola, revet isbergsalat
- 0,5 dl skivet agurk
Dressing
- 4 ss naturell yoghurt
- 1/4 lime
- litt hakket mynte
- pepper
Om oppskriften
- Type:Middag
- Hovedingrediens:Fisk
Slik gjør du
Laks:Sett stekeovnen på 225 grader.
- Legg laksen på et bakepapir på et stekebrett eller i en ildfast form.
- Ha på olivenolje, urter, salt og pepper.
Couscous:
- Ha couscousen i en bolle eller kasserolle som tåler kokende vann.
- Hell over 1,5 dl væske. Rør godt og dekk bollen med lokk eller plastfolie. La stå i 10 minutter.
- Del cherrytomatene i to, hakk vårløk, rødløk og chilli, grovhakk sukkerertene og press saften av 1/4 lime. Bland dette med olivenolje og urter i en salatbolle.
- Når couscousen er ferdig, rører du forsiktig i den med gaffel, slik at kornene ikke kleber seg til hverandre.
- Vend couscousen inn i grønnsaksblandingen.
- Krydre med salt og pepper.
- Bland youghurt, saften av 1/4 lime, mynte og pepper i en liten skål.
- Del opp salatbladene i passe biter.
- Bland med skivet agurk.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar