- 2-3 kyllingbryst, i biter
- 3-4 vårløk, finsnittet
- 1-2 fedd hvitløk, finhakket
- litt chilli, finhakket
- 1 blomkål, i små biter
- 1 stor potet, i små biter
- 1 gulrot, i små biter
- 1/2 eple, i små biter
- 1-1,5 ts karri
- 4-5 dl kyllingkraft (eller buljong)
- en dæsj hvitvin
- ca 2 dl matfløte
- 2-3 ss revet hvitost (kan sløyfes)
- salt og pepper
- frisk koriander, finsnittet
Fres hvitløk, chili og vårløk i smør i en gryte på lav varme, til løken blir blank. Tilsett karri, blomkål-, gulrot-, eple- og potetbitene og la det surre med noen minutter. Tilsett deretter kyllingkraft, vin og matfløte, kok opp og la det småkoke i ca 15 minutter, til grønnsakene er gjennomkokte. Ha suppen i en blender eller bruk stavmikser, og kjør den til ønsket konsistens. Varm opp suppen og tilsett kyllingbitene.
Jeg serverte med godt brød, spekemat, brie og parmesanost ved siden av.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar