mandag 7. mai 2012

Grillet breiflabb og kveite





Først syklet jeg til Brødrene Berggren tidlig lørdag morgen for å få fersk fisk. Fiskebåtene lå på rekke og rad langs kaia og hadde levert en bra fangst.

Så laget jeg en marinade til fisken:

  • lime
  • chili
  • hvitløk
  • salt
  • basilikumpesto
Fisken lå i marinade i 3 timer før den ble lagt på folie med tykt lag med smør i mellom, og ble grillet til den ble passe ferdig.

Tilbehør:
Potetsalat, salat, små paier laget i muffinsformbrett og mangosalsa.
Mangosalsa
  • en halv mango i små terninger
  • en kvart løk i små terninger
  • en kvart finhakket chili
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • saften av en halv lime
  • litt korriander
  • salt og pepper
Denne vinen smakte veldig godt til: Pouilly Fumé, les Logères, 2010, Guy Saget


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar