lørdag 17. desember 2011

Julefruktkake



Ingredienser til 3 brødformer:
  • 12 dl frukt
  • 1,5 dl grovhakkede pistajsnøtter og valnøtter
  • 1,5 dl cognac
  • 270 gr smør
  • 270 gr brunt sukker
  • 6 små egg
  • 330 gr mel
  • 3 ts vaniljesukker
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 ts nellik
  • 1 ts muskat
  • 1,5 ts kanel
  • 1 dl cognac til dynking

Slik gjør du:
Mariner den tørkede frukten i cognac i ett døgn.
Pisk smør og sukker luftig, og pisk inn ett og ett egg.
Bland sammen siktet mel, vaniljesukker, bakepulver og krydder.
Bland så frukten og nøttene inn i melet og rør inn smørblandingen.
Gjør klar 3 brødformer, legg litt bakepapir i bunnen.
Hell i røren og stek kakene ved 150 grader i cirka 1 time og 45 minutter.
Dekk kakene med folie etter en time så den ikke blir for mørk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar