onsdag 14. desember 2011

Biscotti med tranebær og pistasjnøtter



Ingredienser til 50 biscotti:
  • 100 gram mandler, ristet og grovt hakket
  • 50 gram pistasienøtter, ristet og grovt hakket
  • 50 gram tørkede tranebær
  • 2 eggeplommer
  • 100 gram sukker
  • 75 gram brunt sukker
  • 1/2 vaniljestang (alt 2 ss vaniljesukker)
  • 2 eggehviter
  • 1 klype salt
  • 1/2 sitron (revet skall)
  • ca 275 gram hvetemel
  • 1 ts bakepulver
     
    Slik gjør du:
    Rist mandler og pistasjnøtter forsiktig i stekepanna
    Finn frem en vid bolle og rør sammen eggeplommer, sukker og frøene fra vaniljestangen med en håndmikser eller lignende til den blir litt kremete. Visp eggehvitene stive med en klype salt. Vend forsiktig eggehvitene inn i “eggekremen”, litt av gangen. Tilsett mandler, nøtter, tranebær og revet sitronskall, og rør deretter siktet hvetemel og bakepulver forsiktig inn. Hold av litt på melet og juster mot slutten, slik at du får en ganske fast deig.
     
    Del deigen i 2 like emner som du ruller til tykke pølser som er nesten like lang som stekebrettet ditt er bredt. Legg pølsene på et bakepapirkledt stekebrett og form emnene slik at de blir ca 2 cm høye og ca 6 cm brede.

    Stek biscottipølsene ved ca 175 grader i ca 30-35 minutter, eller til de er passe stekt. Ta de umiddelbart på et skjærebrett og skjær ca 2 cm brede skiver, på skrå. Bruk en skarp kniv!

    La biscottiene avkjøles på en bakerist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar