onsdag 14. desember 2011

Biscotti med sjokolade


Ingredienser:
  • 200 gram mandler, snittet eller hakket
  • 3 eggeplommer
  • 3 eggehviter
  • 225 gram sukker
  • 3 ss vaniljesukker
  • 1 klype salt
  • skallet av 1 appelsin
  • ca 400 gram hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 100 gram mørk kokesjokolade, hakket


Slik gjør du:

Rist mandlene raskt og under omrøring i en panne. Sett til side.

Rør eggeplommene godt sammen med sukker og vaniljesukker i en vid bolle. Stivpisk eggehvitene sammen med en klype salt. Skjær dem inn i eggedosisen, litt om gangen.

Bland i revet appelsinskall, hakket sjokolade og de ristede mandlene. Bland bakepulver og hvetemel og sikt det i blandingen. Elt alt sammen til en glatt deig. Tilsett eventuelt mer mel dersom deigen blir for løs.

Del deigen i 3 like stykker. Form ca 2 cm tykke deigruller og legg dem på en plate kledd med bakepapir

Stekes på 175 grader i ca 35 minutter, til overflaten er lysebrun. Skjæres straks i ca 1 cm brede, skrå biter, med en skarp kniv.
Avkjøles og oppbevares i en lufttett boks.

Serveres med sterk kaffe eller espresso, eller Vin Santo – hvis du har.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar