Ingredienser:
- 200 gram mandler, snittet eller hakket
- 3 eggeplommer
- 3 eggehviter
- 225 gram sukker
- 3 ss vaniljesukker
- 1 klype salt
- skallet av 1 appelsin
- ca 400 gram hvetemel
- 1,5 ts bakepulver
- 100 gram mørk kokesjokolade, hakket
Slik gjør du:
Rist mandlene raskt og under omrøring i en panne. Sett til side.
Rør eggeplommene godt sammen med sukker og vaniljesukker i en vid bolle. Stivpisk eggehvitene sammen med en klype salt. Skjær dem inn i eggedosisen, litt om gangen.
Bland i revet appelsinskall, hakket sjokolade og de ristede mandlene. Bland bakepulver og hvetemel og sikt det i blandingen. Elt alt sammen til en glatt deig. Tilsett eventuelt mer mel dersom deigen blir for løs.
Del deigen i 3 like stykker. Form ca 2 cm tykke deigruller og legg dem på en plate kledd med bakepapir
Stekes på 175 grader i ca 35 minutter, til overflaten er lysebrun. Skjæres straks i ca 1 cm brede, skrå biter, med en skarp kniv.
Avkjøles og oppbevares i en lufttett boks.
Serveres med sterk kaffe eller espresso, eller Vin Santo – hvis du har.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar