tirsdag 22. oktober 2013

Marsipanhorn






For å lage ca 12 horn trenger du:
50 g smør
1,5 dl melk
1,5 dl kefir
50 g gjær
2 ss honning
2 strøkne ts salt
ca 450 g hvetemel
100 g marsipan

Smelt smøret i en kjele over svak varme og hell i melken - ikke kefiren. Løs opp gjøren i lunken melk og tilsett honning og salt. Hell i kefir. Bland hvetemelet inn i deigen, og elt sammen til deigen er smidig og glatt. Sett den tildekket på et lunt sted, og la den heve i en time. Legg deigen på en melet overflate, og del den i to like deler. Bruk en kjevle og rull hver del ut til en sirkel med diameter 30 cm. Del hver sirkel i seks like trekanter. Del marsipanen i 12 deler og legg en bit midt på hver trekant. Rull trekanten sammen fra den brede enden. Bøy spissene sammen for å forme horn. Legg hornene på en stekeplate med bakepapir. Hornene skap etterheve i ca 30 minutter før de stekes midt i ovnen ved 180 grader i ca 15 minutter. Avkjøl deretter på rist og gi dem et melisdryss før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar