mandag 28. oktober 2013

Brød med aprikoser og valnøtter

75 g tørkede aprikoser
2,5 dl vann
2 ss honning
3 dl vann
3 dl yoghurt naturell
1/2 dl valnøttolje , annen olje kan også brukes
2 ts salt
1 pk ( 50 g) gjær
3 dl sammalt rug, grov
5 dl siktet rugmel
ca 1 liter hvetemel
200 g hakkede valnøtter

Slik gjør du:

Grovhakk aprikosene og legg dem i bløt i varmt vann og honning i 10-15 min.
Varm opp vann, yoghurt, olje og de utbløtte aprikosene og varm til fingervarmt.
Tilsett salt, gjær, mel og hakkede valnøtter.<br> Arbeid sammen til en glatt deig.
Dekk bakebollen med plast og sett til heving 30-40 min.
Ha deigen på melet bakebord, del i 3 like stor emner og form til runde eller avlange brød.
Legg på bakepapirkledt stekebrett, legg en bit bakepapir mellom hvert brød .
Dekk til og etterhev i 45-50 min.
Stek på nederste rille i varm stekeovn 200 oC i 30-40 min.
For å teste om brødene er gjennomstekt, bank på dem, en hul lyd forteller at brødene er ferdig.
Avkjøl på rist.
Vil du ha myk skorpe legg et klede over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar