tirsdag 3. september 2013

Musliboller


Med bakepulver:
Musliboller ca 12 stk
Ingredienser
1 egg
3dl melk
2 store ss honning
3dl go’morgen eller annen kornblanding av eget ønske
ca. 45gr rosiner (en liten pk. sun maid rosiner)
1ts bakepulver
2ts vaniljesukker
1ts salt
1ts kanel
1ts kardemomme
3 1/2dl siktet rugmel
2ss sukker
Tilberedning
Visp sammen egg og melk og tilsett honning. bland så i rosinene og müslien. Bland bakepulver, vaniljesukker, salt, kanel, kardemomme og sukker i melet og bland alt sammen.
Fordel blandingen i «klatter» på et bakepapir og stek i ovnen på 200 grader midt i ovnen i ca. 12-15 min.


Med gjær
MÜSLIBOLLER, ca 30 stk.
100 gram tørkede tranebær
4 dl müsliblanding (aprikoser, rosiner, fiken, kjerner, nøtter o.l)
7,5 dl kokende vann
saft og skall fra 1 appelsin
2 ss agavesirup
1 pk tørrgjær (50 gram)
2 ts salt
1,5 dl yoghurt naturell
700 gram mel (grovtbakst, hvetemel eller en blanding)

Start med å legge tranebær og müsli i bakebollen før du heller over 5 dl kokende vann. La det stå i 1 time. Etter en time tilsetter du resten av det kokende vannet og blander inn gjæren. Tilsett appelsinskall og saft, yoghurt og salt før du tilsetter litt og litt mel. Deigen skal være klissete. Velg hvor grove du vil ha de med type mel du bruker. Jeg brukte 450 gram grovbakst og resten hvetemel, de ble veldig fine. Dekk deigen med plast og la den heve på et lunt sted i ca 1 time.
Dypp en spiseskje i en skål med vann og bruke den til å forme boller som du legger i smurte muffinsformer. Du kan også legge bollene på et bakebrett, men da vil de flyte litt utover og bli flatere enn i form. Smaken er den samme da ;)
Stek bollene på 200 grader i ca 20 minutter, til de er gyldne på toppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar