tirsdag 3. september 2013

20 kanelknuter fra Lom

Dette trenger du:
1 kg hvetemel
5 dl lun helmelk, max 30 grader
150 gram sukker
15 gram salt
15 gram kardemomme
1 stort egg
50 gram fersk gjær
150 gram smør
Fyll:
125 gram mykt smør
125 gram sukker
2 ss malt kanel
Egg til pensling
1. Ha alle ingrediensene bortsett fra smør i eltebollen og elt det i 15 minutter.
2. Tilsett smør i små terninger og elt i nye 15 minutter, pass på at alt smøret har blandet seg i deigen.
3. La den heve til dobbelt størrelse, ca halvannen time.
4. Strø mel på bakebordet og kjevle ut deigen til et rektangel på ca 40 x 50 cm.  Smør på smøret på deigen og strø sukker og kanel jevnt utover.  Gni med hånda så det blir godt blandet.
5. Brett 1/3 av deigen inn mot midten på langsiden, og brett den siste delen over den igjen så det blir tre lag.
6. Kjelve dette ut igjen til 30 x 60 cm.  Del deigen i 16 strimler på tvers. Hver skrimmel snurre/vris og knytes sammen til en knute..
7. Sett de på et stekebrett med bakepapir og dekk med plast.  La de heve en drøy time.  Pensle med sammenvispet egg og strø med sukker.
8. Stekes ved 225 grader i ca 10-12 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar