tirsdag 1. november 2011
Gresskarsuppe
1/2 lite gresskar
hvitløk
ingefær/saften av 1 sitron
1 ss smør
Vann/kyllingbuljong
1 dl kremfløte
salt, pepper
Skjær gresskar i terninger. Pakk dem i alufolie med halve hvitløksfedd, en klatt smør og en god skvett sitronsaft, evt krydder av noe slag f.eks ingefær. Bak i ovn på 180-200 grader til gresskarkjøttet er mørt i omtrent 40 minutter. Ha det over i kjele. Hell i fløten og litt buljong. Kjør det sammen med stavmikser og juster konsistensen med mer buljong/vann. Smak til med sitronsaft/krydder, salt og pepper.
For mer mettende middag, stek kjøtt i biter og ha i suppen, f.eks kylling med litt spisscummin. Pynt med gresskarfrøene, fersk koriander og rømmeklatt.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar