tirsdag 1. november 2011

Gresskarsuppe


1/2 lite gresskar
hvitløk
ingefær/saften av 1 sitron
1 ss smør
Vann/kyllingbuljong
1 dl kremfløte
salt, pepper

Skjær gresskar i terninger. Pakk dem i alufolie med halve hvitløksfedd, en klatt smør og en god skvett sitronsaft, evt krydder av noe slag f.eks ingefær. Bak i ovn på 180-200 grader til gresskarkjøttet er mørt i omtrent 40 minutter. Ha det over i kjele. Hell i fløten og litt buljong. Kjør det sammen med stavmikser og juster konsistensen med mer buljong/vann. Smak til med sitronsaft/krydder, salt og pepper.

For mer mettende middag, stek kjøtt i biter og ha i suppen, f.eks kylling med litt spisscummin. Pynt med gresskarfrøene, fersk koriander og rømmeklatt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar