Oppskrift
Ingredienser
- 8 stk syrlige epler
- 4 stk egg
- 300 g sukker
- 100 g smeltet TineSmør
- 1,5 dl TineMelk Hel
- 300 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- malt kanel
Fremgangsmåte
1 Du trenger en langpanne. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
2 Skrell eplene og ta ut kjernehus. Skjær eplene i båter og legg dem i kaldt vann.
3 Visp egg og sukker til en luftig eggedosis.
Bland smør og melk og visp blandingen i eggedosisen. Bland mel og
bakepulver og rør det inn til slutt.
4 Hell deigen i smurt langpanne eller kledd med bakepapir. Dryss 1 ts kanel over deigen.
5 Hell vannet av eplebåtene og legg dem
takstenslagt på deigen og dryss over resten av kanelen. Stek kaken midt i
ovnen, ca. 30 minutter. Kaken skjæres i ruter ved servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar