lørdag 8. september 2012

Eplekake i langpanne


Oppskrift

Ingredienser

  • 8 stk syrlige epler
  • 4 stk egg
  • 300 g sukker
  • 100 g smeltet TineSmør
  • 1,5 dl TineMelk Hel
  • 300 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • malt kanel

Fremgangsmåte

1 Du trenger en langpanne. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
2 Skrell eplene og ta ut kjernehus. Skjær eplene i båter og legg dem i kaldt vann.
3 Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland smør og melk og visp blandingen i eggedosisen. Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt.
4 Hell deigen i smurt langpanne eller kledd med bakepapir. Dryss 1 ts kanel over deigen.
5 Hell vannet av eplebåtene og legg dem takstenslagt på deigen og dryss over resten av kanelen. Stek kaken midt i ovnen, ca. 30 minutter. Kaken skjæres i ruter ved servering.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar